Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik heb deelgenomen aan De Maastricht Studie maar nog geen onkostenvergoeding ontvangen. Hoe kan dat?
Uitbetaling van de onkostenvergoeding (€110,-) wordt verzorgd door de Universiteit Maastricht. Uitbetaling vindt slechts éénmaal per maand plaats, veelal aan het einde van de maand. Nadat u de laatste onderzoeksvisite heeft doorlopen, duurt het gemiddeld 2 maanden voordat de betaling op uw rekening is bijgeschreven. Heeft u langer dan 3 maanden geleden uw laatste visite doorlopen? Neem dan hier contact met ons op.

Het inloggen op de online vragenlijsten werkt niet. Hoe kan dat?
Voor het inloggen op de vragenlijsten dient u gebruik te maken van uw verkregen gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heeft u tijdens uw deelname ontvangen op het onderzoekscentrum. Wanneer u uw gebruikersnaam of wachtwoord niet meer weet, vragen wij u contact op te nemen met het onderzoekscentrum. Wij zullen u dan opnieuw uw inloggegevens sturen.

Het kan voorkomen dat inloggen niet mogelijk is. Vaak zien mensen dan een inlogscherm met maar één invulveld, in plaats van de twee invulvelden die normaal gesproken zichtbaar zijn. Wanneer dit gebeurd, is er iets mis gegaan met het inladen van de vragenlijst. Dit probleem kunt u het beste oplossen door álle openstaande internetpagina's te sluiten en internet opnieuw op te starten. Ga vervolgens opnieuw naar www.demaastrichtstudie.nl en log opnieuw in. Blijft het probleem zich echter voordoen, neem dan gerust contact met ons op.

Ik weet niet zeker of ik alle vragenlijsten heb ingevuld. Kan dit gecontroleerd worden?
Wanneer u twijfelt of u alle vragenlijsten heeft ingevuld, kan u contact met ons opnemen. Wij kunnen dan voor u controleren of alle vragenlijsten afgerond zijn. U kunt dit echter ook zelf controleren door op een vragenlijst te klikken en in te loggen. Wanneer u de betreffende vragenlijst al heeft ingevuld, zult u hiervan een bericht krijgen.

Sommige uitslagen zouden later worden verstuurd maar ik heb nog niks ontvangen. Hoe kan dat?
Tijdens het zogenaamde uitschrijfgesprek worden de resultaten besproken die voor uw gezondheid van belang zijn. Het kan voorkomen dat tijdens dit eindgesprek nog niet alle resultaten verwerkt zijn. Vaak volgen de uitslagen van de fundusfoto's (foto's van het netvlies van de ogen) en de 24-uurs hartfilmregistratie op een later tijdstip middels een narapportage. Deze narapportage ontvangt u automatisch thuis. Let op: het zal minimaal drie maanden duren voordat u deze narapportage thuis ontvangt. Door omstandigheden kan dit in sommige gevallen zelfs langer duren.

In de hoop u zo wederom voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd,
teken ik, met vriendelijke groet en hoogachting,

Dr. Ronald M.A. Henry, internist
lid management team De Maastricht Studie

Neemt u bij vragen of opmerkingen alstublieft contact met mij op via het telefoonnummer van De Maastricht Studie (043  387 66 00).