Maak kennis met …

Promovendus drs. Laura Vergoossen

Drs. Laura Vergoossen uit Susteren (geb. 1992) is biomedisch ingenieur en richt zich met haar promotieonderzoek op de analyse van MRI-scans van de hersenen.

Laura Vergoossen
Laura Vergoossen

Waar ligt uw persoonlijke interesse bij De Maastricht Studie?
Als biomedicus ben je de technische deskundige die de beelden van de MRI-scanner leest en vertaalt naar informatie waarmee artsen en onderzoekers verder kunnen. MRI-scans zijn namelijk veel meer dan mooie plaatjes. Je kunt er heel veel informatie uit halen, je moet ze alleen wel goed kunnen ‘lezen’.

Wat wilde u vroeger worden?
Architect worden leek me wel interessant. In ieder geval iets technisch. Op een open dag van de faculteit Bouwkunde in Eindhoven kwam ik voor het eerst met mijn huidige specialisme in aanraking en wist ik dat dit mijn richting zou worden.

Wie is uw voorbeeld?
Mijn opa. Hij is een doorzetter en altijd positief. Ik lijk ook wel op hem.

Wat was de beste keuze in uw leven?
Omdat ik de juiste studiekeuze gemaakt heb, kreeg ik telkens mooie kansen die precies bij mijn interesses pasten. Via mijn stage bij afdeling Radiologie van het Maastricht UMC+ kwam ik de vacature voor De Maastricht Studie tegen.

Wat doet u om fit te blijven?
Ik hou erg van sporten. Wekelijks ga ik zwemmen, doe ik aan clubpower (aerobics met gewichten) en ga ik spinnen. Daarnaast verplaats is me zoveel mogelijk met de fiets of te voet. Sporten, zeker het sporten samen met vrienden en collega’s, is leuk om te doen en het werkt uitstekend om af te schakelen.

Hebt u een tip voor onderzoekers?
Mijn praktische promotieonderzoek bestond uit drie jaar metingen verrichten bij de tweede visite van De Maastricht Studie. Dat stuk heb ik nu afgerond. Het komende jaar ga ik mijn bevindingen schriftelijk uitwerken. Goed plannen en gestructureerd werken heeft mij de afgelopen jaren goed geholpen en heel veel tijd bespaard.

Sluit de enquête