De 5e visite duurt ongeveer een uur en kan in de ochtend of middag worden afgesproken. Deze visite vindt plaats in het MUMC+.

Röntgenfoto van de knie
Slijtage van het kniegewricht wordt vaak veroorzaakt doordat het kraakbeen in het gewricht verslechtert. Dit kan leiden tot afwijkingen in het gewricht met als gevolg pijnklachten. Deze mogelijke afwijkingen kunnen met behulp van een (voorwaartse) röntgenfoto worden onderzocht. Bij het maken van de foto wordt een zeer geringe hoeveelheid röntgenstraling gebruikt. De onderzoeker zal u vragen uw knie te ontbloten en u vervolgens in de goede staande positie brengen. Het onderzoek is pijnloos.

Lichaamssamenstelling middels DEXA
De hoeveelheid vetweefsel en de dichtheid van de botten (hoeveelheid kalk) in uw lichaam worden onderzocht met een zogenaamde Dexa-scanner. Een Dexa-scanner is een speciaal röntgenapparaat dat werkt met een zeer geringe hoeveelheid röntgenstraling. Tijdens het onderzoek ligt u op uw rug op de onderzoekstafel. De arm van het scanapparaat zal over uw lichaam heen bewegen. Het onderzoek is pijnloos.

Dexa scan
Dexa scan
Sluit de enquête