Visite 5

De vijfde visite zal plaatsvinden in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en duurt ongeveer een uur. Bij de vijfde visite worden twee onderzoeken uitgevoerd worden, namelijk:

  • Lichaamssamenstelling onderzoek
  • Röntgenfoto van de knie

Meting van de lichaamssamenstelling met een  DEXA-scanner
De hoeveelheid vetweefsel en de dichtheid van de botten (hoeveelheid kalk) in uw lichaam worden onderzocht met een zogenaamde Dexascanner. Een Dexa-scanner is een speciaal röntgenapparaat dat werkt met een zeer geringe hoeveelheid röntgenstraling. Tijdens het onderzoek ligt u op uw rug op de onderzoekstafel. De arm van het scanapparaat zal over uw lichaam heen bewegen. Het onderzoek is pijnloos. 

Röntgenfoto van de knie
Slijtage van het kniegewricht wordt vaak veroorzaakt doordat het kraakbeen in het gewricht verslechtert. Dit kan leiden tot afwijkingen in het gewricht met als gevolg pijnklachten. Deze mogelijke afwijkingen kunnen met behulp van een (voorwaartse) röntgenfoto worden onderzocht. Bij het maken van de foto wordt een zeer geringe hoeveelheid röntgenstraling gebruikt. De onderzoeker zal u vragen uw knie te ontbloten en u vervolgens in de goede staande positie brengen. Het onderzoek is pijnloos.