Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Vacature: Basisarts bij De Maastricht Studie (1.0 fte)

Basisarts bij De Maastricht Studie / vakgroep Interne Geneeskunde / School CARIM / Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (1.0 fte)

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.

Ben jij studiearts (basisarts) en heb je interesse aan de mens gebonden onderzoek? En wil je meewerken aan de Maastricht Studie?

Functieomschrijving

De Maastricht Studie is een uniek onderzoek onder de Zuid-Limburgse bevolking naar het voorkomen, de oorzaken en de behandeling van type 2 diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen. Rond de 10.000 deelnemers deden mee aan de eerste fase van De Maastricht Studie. Ze werden in deze fase uitgebreid medisch onderzocht. Centraal staat de vraag waarom de ene persoon wel type 2 diabetes ontwikkelt en de andere niet. In fase 2 van de studie worden alle deelnemers nogmaals opgeroepen voor de tweede ronde van het onderzoek.
Het gaat om een zeer afwisselende functie. Jij draagt zorg voor het bespreken van de uitslagen van de verrichtte metingen in een uitschrijfgesprek en geeft advies over leefstijl, zo nodig vindt doorverwijzing naar huisarts of medisch specialist plaats. Daarnaast zorg jij voor de correcte klinische afhandeling van de verzamelde gegevens, en draait ook mee als arts in het verrichten van metingen zoals een inspanningstests, het maken en het beoordelen van een ECG, bloedafnames etc. Tijdens het uitvoeren van de metingen bestaat er veel contact met deelnemers en met de overige onderzoeksassistenten die bij de studiearts terecht kunnen voor medische vragen. U voert uw taken uit onder verantwoordelijkheid van een medisch specialist.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Ben jij een studiearts (basisarts). We verwachten van je dat je beschikt over goede sociale en contactuele vaardigheden, nauwkeurig werkt en ervaring hebt met computergebruik. Het is belangrijk om in een multidisciplinair team te kunnen werken. Ten slotte vragen we van de basisarts een flexibele houding ten aanzien van de werkuren en de bereidheid om op zaterdag te werken. We zoeken een studiearts (basisarts) die klantvriendelijk is, nauwkeurig werkt, die graag en constructief met patiënten en collega’s communiceert en die in een multidisciplinair team wil werken. ICT vaardigheden zijn belangrijk. Affiniteit en/of ervaring met het uitvoeren van mens gebonden onderzoek is een pre, maar niet noodzakelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar, met zicht op verlenging.
Aantal uren per week: In overleg, minimaal 19 uur, maximaal 38 uur (0.5-1.0 fte).
Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het maximum bruto maandsalaris bedraagt € 3.619,- conform schaal 8 (bij fulltime aanstelling).

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: bij fulltime dienstverband heb je op jaarbasis recht op 29 dagen verlof, deze kun je uitbreiden met 12 dagen. Daarnaast hebben we het cao-keuzemodel en kun je gebruik maken van de een fietsregeling of gebruik maken van ons fitnessprogramma.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. 
Meer informatie vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met:
Yvette Derks, teamcoördinator - De Maastricht Studie
Tel.: 043-3876600
E-mail: yvette.derks@mumc.nl

Reageren op deze vacature kan door op de button "solliciteer nu" te klikken. U komt dan bij de sollicitatieprocedure.

Sluit de enquête